Prvi, svečani tekst na blogu… Žao mi je, ništa od fanfare-a.

Da bih probio led, odnosno writer’s block, odlučio sam da za prvi tekst iskoristim tekst sa mog prethodnog bloga, i to jedini koji je uopšte privukao neku pažnju. Možda ovde neće biti zainteresovanih, ali mi je pomalo žao da gledam početnu stranu ovako praznu…

Već neko vreme na svoj računar nisam instalirao nijednu igru, pa me je zbog toga odjednom zahvatila nostalgija. Da bih je se otarasio, počeo sam da preturam po svojoj višegodišnjoj gomili diskova – naravno, nakon što sam je izvukao i obrisao (isto tako višegodišnju) prašinu – i naleteo na, u mojim očima, stari klasik koji kao da nije dobio dovoljno pažnje u Srbiji. Re-Volt.

Nekim čudom, CD je i dalje radio, i bez problema sam odradio instalaciju na Windowsu 7, ali sam kod pokretanja igre naleteo na problem: Can’t flip display buffers i iskakanje na desktop. Naravno, u pitanju je problem oko kompatibilnosti sa Windowsom 7 i Vistom, s obzirom da je igra iz 1999. godine, ali se lako rešava.

  1. Nakon instalacije, potrebno je odraditi update igre na verziju 1.207 (fajlove je potrebno prekopirati u folder sa igrom)
  2. Napraviti shortcut za pokretanje igre na desktopu
  3. Izmeniti podešavanja za shortcut, i to:
    • dodati -sli u Destination, posle putanje do fajla
    • pod Compatibility tabom izabrati Windows 98 i Run as administrator
  4. Pokrenuti igru, koja će sada verovatno da radi