Sinoć sam svratio u KC Grad, gde se održavao događaj It’s A Local Thing!, pa su tokom ove večeri nastale i neke fotografije. Naravno, vidim to kao savršenu priliku da oduvam prašinu sa bloga – mada bi neka metafora sa čišćenjem snega možda bila prikladnija za ove vremenske (ne)prilike.

“It’s A Local Thing!” je deseti nastavak serijala žurki “It’s A Dubstep Thing” koji će biti održan u subotu 4. februara u Kulturnom centru “Grad” u Beogradu. “It A Local Thing” je orjentisan ka domaćoj alternativnoj muzičkoj sceni sa naglaskom na dubstep, grime, dub, reggae, garage, funky…

Prvi put u okviru “It’s A Dubstep Thing!” žurki će nastupati Jackie Dagger, dj i producent iz Novog sada, host radio emisije RMNG Show i Irie Revolution, dvojac iz Novog Sada koji prezentuju različite sound system stilove bazirane na jamajčanskoj i britanskoj muzici. U njihovim setovima možete čuti izdanja roots reggae, roots dancehall i rub-a-dub zvukova, preko heavyweight dub-a, pa sve do dubstep-a. Zatim, tu su Flip i MKDSL, beogradski DJ-jevi i producenti, osnivači popularne emisije “Idemo na Mars” na radiju B92. Rahmanee, najpopularniji domaći drum ‘n’ bass dj i producent, će se ovaj put prezentovati kroz dubstep zvuk, a Rebel B, rezidetnt žurki pod nazivom “Borba Titana” u Francuskoj sobarici, će vam isporučiti subotnju dozu tvrdog dubstepa. I na kraju tu je prva dama domaće dubstep scene Djashttown Queen koja sa Rasheed-om i Necone-om čini “It’s a Dubstep thing” crew.

Fotografije možete videti na mojoj Flickr stranici.