Chem
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Chem
Stefan_chemist |
Sep 3 2007, 06:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
Koliko se godina uci hemija u Matematickoj gimnaziji?
-------------------- |
pyost |
Sep 3 2007, 06:38 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Tri godine po tri, odnosno dva (u trecem) casa nedeljno.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Devojka sa mesecom u očima |
Sep 3 2007, 08:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
gubite hemiju o_O
shta to znachi -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
Valkyrie |
Sep 3 2007, 09:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
... s tim što se prelazi u te tri godine gradivo za četiri, ako sam dobro ukapirala
-------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
pyost |
Sep 3 2007, 09:03 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
To i ja mislim
The snorks |
Sep 4 2007, 12:05 AM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
Da prelazi se gradivo za sve 4 god. ali profesorke(bar Nadija) nisu mnogo zahtevne
Prebacila sam post u ovu temu posto bas i nema veze sa procedurom oko upisa,dakle pyoste mislim da je pravo vreme da miskines onaj warn Pa znas kako,lab. je jedno 10x bolja od one koju sam imala ja u osnovnoj,ako se ono u mojoj osnovnoj moze nazvati lab.-nastavnica je radila u jos jednoj osnovnoj i iz njihove lab. je jednom donela je jedno parce mg-trake da vidimo sagorevanje(pored toga smo radili jos 1 ili 2 ogleda) U 1. i 2. smo silazili u lab. (u 2. se radilo dokazivanje reakcija,za 1. ne mogu da se setim).Mislim da ti to sto ces biti u mg-u nece biti prepreka da se takmicis iz hemije-samo treba da stavis profesorki na znanje da si zainteresovan za hemiju i za takmicenja i mislim da neces imati nikakvih problema!I obavezno pogledaj ovaj link http://www.mg.edu.yu/cirilica/organizacija/index.htm |
Stefan_chemist |
Sep 4 2007, 09:16 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
Znam video sam to.... Ali ja posle MG mogu da studiram sta hocu (sto ukljucuje i nesto vezano za hemiju)?
I da li cu moci da idem u Petnicu za hemiju ako upisem MG? This post has been edited by Stefan_chemist: Sep 4 2007, 09:23 AM -------------------- |
The snorks |
Sep 4 2007, 09:27 AM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
Koliko ja znam ne bi trebalo da bude nekih problema.
@Edit Mozda je najbolje da nekako stupis u kontakt sa nekom od profesorki hemije,one bi sigurno mogle bolje da te informisu A sto ce tice studiranja za to isto ne brini bilo je ucenika ucenika mg-a koji su studirali i drustvene i prirodne nauke i koliko znam nisu imali nekih vecih problema oko upisa This post has been edited by The snorks: Sep 4 2007, 09:33 AM |
Stefan_chemist |
Sep 4 2007, 09:44 AM
|
Hm... Ne znam...
-------------------- |
RZA |
Sep 4 2007, 10:20 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
i sto se tice petnice..
uopste ne moras da budes u mgu da bi isao.. ko te je lagao da moras? i.. nema veze iz koje si skole.. vec ako oni primete zelju za radom, zovu te.. a to sto se mnooooogo vise ucenika iz MG-a prijavi.. sad -------------------- cold
|
Stefan_chemist |
Sep 4 2007, 07:52 PM
|
Ja sam pitao, da li cu moci da se prijavim za HEMIJU u PETNICI ako budem bio u MG? Da ne mora samo fizika?
-------------------- |
RZA |
Sep 4 2007, 08:02 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
mozes da se prijavis za BILO KOJI predmeti iz BILO KOJE skole
-------------------- cold
|
Stefan_chemist |
Sep 4 2007, 08:35 PM
|
Ok, ok... hvala
-------------------- |
Grashak |
Sep 4 2007, 10:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
jejejeje nema vise heeeeemije! ))) muahahahhahhahaahah.. i sto je najbolje na kraju 3eg hemicarka bukvalno deli ocene, jer je poslednje ocenivanje!
-------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
pyost |
Sep 4 2007, 10:48 PM
|
Koja?
Pera Detlic |
Sep 4 2007, 11:16 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Nadija. Ali ja bizoncina nisam otisao da odgovaram, mrzelo me, pa sam imao 3
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Grashak |
Sep 5 2007, 12:09 AM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(Pera Detlic @ Sep 4 2007, 11:16 PM) a na drugu stranu kipar i ja smo otisli da odgovaramo i dobili 5... :middle finger: -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
NeverMore21 |
Sep 5 2007, 12:31 AM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
QUOTE(Grashak @ Sep 4 2007, 10:45 PM) e ak0 t0 d0cekam... -------------------- |
jeele |
Sep 5 2007, 08:06 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
nasa laboratorija je super...samo nema zainteresovanih toliko...tako da se prof. i ne uzbudjuje oko toga toliko...
mada... pitam se da li bi dala da je koristimo ovako...uz njeno nadgledanje... -------------------- |
Stefan_chemist |
Sep 5 2007, 08:11 AM
|
A da li pravi izuzetke za one koji vole / dobri su / briljiraju / obozavaju hemiju?
-------------------- |