Državno Takmičenje Iz Informatike, 19. april
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Državno Takmičenje Iz Informatike, 19. april
pyost |
Apr 17 2008, 11:41 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Drzavno takmicenje iz informatike ce se odrzati 19. aprila na Racunarskom fakultetu (Knez Mihailova 6, VI sprat), sa pocetkom u 10:00 sati (potrebno je doci pola sata ranije).
Za ovaj nivo takmicenja su pozeljna sledeca znanja:
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
maxydelanoche |
Apr 17 2008, 02:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Sve to treba znati o.O
srecno svima koji ucestvuju itd. Ove godine necete imati tu cast da budem dezurna i da, znam da unapred zalite zbog toga -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Radinac |
Apr 17 2008, 03:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-August 07 Member No.: 612 Ime i prezime: Cedomir Radinac |
QUOTE(pyost @ Apr 17 2008, 11:41 AM) Drzavno takmicenje iz informatike ce se odrzati 19. aprila ... sa pocetkom u 10:00 sati (potrebno je doci pola sata ranije). Obratite pažnju da u isto vreme počinje Beogradski maraton, jednom me je taj maraton stajao pilično živaca (ne sećam se s kojim takmičenjem se poklopio). Dakle, ako kažu "potrebno je doći pola sata ranije" ovoga puta za to zaista ima razloga I naravno, svima gl hf. This post has been edited by Radinac: Apr 17 2008, 03:39 PM -------------------- "True friends stab you in the front."
Oscar Wilde |
username |
Apr 17 2008, 03:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
srecno svima!
e, da sam to ja... |
calamity |
Apr 17 2008, 09:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Hehe srecno svima
@Radinac prosle godine je u vreme SIO-a bila Rolerijada... |
maxydelanoche |
Apr 17 2008, 09:08 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Maraton je u vreme Republickog iz fizike bio, meni se cini. Trebalo je nama iz Borce oko sat i po i vise da stignemo, zaobilazeci pola grada pri tom
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
username |
Apr 17 2008, 09:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
bilo je i drzavno iz matematike za OS kada je bio maraton
ali nisam siguran da li je to bilo pre 1-u ili 2 godine This post has been edited by username: Apr 17 2008, 09:46 PM |
pyost |
Apr 17 2008, 09:53 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Kada sam bio sedmi razred, okruzno iz hemije je bilo tokom maratona A prosle godine je drzavno iz programiranja bilo tokom BIkeFesta, na koji mi je bas zao sto nisam otisao
LoshMeeBre |
Apr 17 2008, 10:27 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Ja samo znam da 15 ide do pola 10.. A za povratak mi se 'ebe... Naci cu vec kod koga konak
-------------------- |
calamity |
Apr 18 2008, 10:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Srecno svima sutra
|
Slovenatz |
Apr 18 2008, 10:17 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
GL & HL
-------------------- |
Hannibal Lecter |
Apr 18 2008, 10:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
QUOTE(pyost @ Apr 17 2008, 11:41 AM) Drzavno takmicenje iz informatike ce se odrzati 19. aprila na Racunarskom fakultetu (Knez Mihailova 6, VI sprat), sa pocetkom u 10:00 sati (potrebno je doci pola sata ranije). Za ovaj nivo takmicenja su pozeljna sledeca znanja:
Dakle boldovano kao znam, ono crveno Ofc da ne idem, srecno svima I sto se tice takmicenja i maratona, jednom je na okruznom iz istorije bio maraton... -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
calamity |
Apr 18 2008, 10:56 PM
|
breee pa samo bolesni umovi i trenuci krajnje nuzde zahtevaju kucanje lista Simulirajte... ako radite u pascalu
|
username |
Apr 19 2008, 07:43 AM
|
QUOTE(pyost @ Apr 17 2008, 12:41 PM) Za ovaj nivo takmicenja su pozeljna sledeca znanja:
boldovano je manje-vise ono sto ja znam mada malo znam i sortiranje i geometriju This post has been edited by username: Apr 19 2008, 07:48 AM |
pyost |
Apr 19 2008, 02:08 PM
|
I nije bilo toliko tesko Za grupu A su bila dva relativno laka zadatka, i jedan prilicno tezak - pritom sam ja samo jedan od ova dva laka efikasno uradio Ali dobro, trebalo bi da bude 100-150...
calamity |
Apr 19 2008, 02:21 PM
|
Nije bilo tesko, ali je bilo tripozno Mene su zadaci prosto mamili na pogresan put... ali izvukoh se... valjda nisam pravila glupe greske
edit: off the record 290... This post has been edited by calamity: Apr 19 2008, 02:40 PM |
^_NiN0_^ |
Apr 19 2008, 02:45 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
imas 290?
cestitam .... svaka cast =))) -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Wolfbrother |
Apr 19 2008, 02:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
gratz!
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
calamity |
Apr 19 2008, 02:54 PM
|
Hvala Izem ti ogrlice, pitam se sta je palo na njima
|
username |
Apr 19 2008, 02:57 PM
|
gde su okaceni zadaci i rezultati?
|