22. Nivo, Hint
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
22. Nivo, Hint
NeverMore21 |
Jan 8 2008, 10:53 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Da li je ono: 2n-3 isto sto i 2*n-3?
I sta da radim sa onim...ne znam ni sam kako bih to nazvao... oblast definisanosti, domen (sta god ) ? I kakve uopste veze ima naslov sa zadatkom (znam da ima, ali nije valjda opet na drugom jeziku)? Hvala . -------------------- |
username |
Jan 9 2008, 10:58 AM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
22. si nivo!
svaka cast! |
pyost |
Jan 9 2008, 02:17 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Nema hintova za sada, muci se malo
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
NeverMore21 |
Jan 9 2008, 03:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Ocekivao sam takav odgovor ...
Dobro, za sad znam sta predstavlja skup definisan na taj nacin...trebalo bi...valjda...nisam siguran ! -------------------- |
pyost |
Jan 9 2008, 03:57 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Kombinuje sve elemente koji su deo zadatka I analiziraj ih....
cipiripi |
Jan 10 2008, 02:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: BGD-Dorcol Member No.: 635 Status: Van MGa Ime i prezime: Ana Nikolic Škola/Razred: Masinski fakultet,prva godina |
omG...presao si 21:(
doduse,nisam ni poqsavala dugo da ga predjem,dodjem samo na 4um,nisam ni gledala riddle This post has been edited by cipiripi: Jan 10 2008, 02:28 PM -------------------- tisa od mraka,brza od smrti
too weird to live,too rare to die myspace.com/cipiripi88 |
NeverMore21 |
Jan 10 2008, 03:00 PM
|
21. je bio lak...nesto malo promenjeno u odnosu na stari mgRiddle !
Ali zato...20. zadatak 2 na 6. -------------------- |
cipiripi |
Jan 10 2008, 04:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: BGD-Dorcol Member No.: 635 Status: Van MGa Ime i prezime: Ana Nikolic Škola/Razred: Masinski fakultet,prva godina |
da,da,na 20 sam mislila..
btw nisam igrala stari riddle This post has been edited by cipiripi: Jan 10 2008, 04:26 PM -------------------- tisa od mraka,brza od smrti
too weird to live,too rare to die myspace.com/cipiripi88 |
NeverMore21 |
May 21 2008, 10:10 PM
|
I kad ce taj hint?
-------------------- |
NeverMore21 |
May 22 2008, 09:19 PM
|
...i jos uvek cekam
Hoce neko dati bilo kakav (koristan ) hint u skorije vreme (ove godine il' sledece )? -------------------- |
pyost |
May 22 2008, 09:20 PM
|
Dobices neki koristan hint krajem skolske godine, treba da dodamo jos nivoa
NeverMore21 |
May 22 2008, 09:25 PM
|
Pa to si rekao i pre pola godine !
edit: NE DAJ Eliotu da smislja nivoe!!! This post has been edited by NeverMore21: May 22 2008, 09:27 PM -------------------- |
pyost |
Jul 9 2008, 12:18 PM
|
E pa ovako
QUOTE(NeverMore21 @ Jan 8 2008, 11:53 PM) Da li je ono: 2n-3 isto sto i 2*n-3? Da QUOTE(NeverMore21 @ Jan 8 2008, 11:53 PM) I sta da radim sa onim...ne znam ni sam kako bih to nazvao... oblast definisanosti, domen (sta god ) ? n je prirodan broj - treba da gledas sve vrednosti funkcije 2n-3, ali obrati paznju na to da su vrednosti funkcije nekako ogranicene.. QUOTE(NeverMore21 @ Jan 8 2008, 11:53 PM) I kakve uopste veze ima naslov sa zadatkom (znam da ima, ali nije valjda opet na drugom jeziku)? Naslov je jako tesno povezan sa datom funkcijom, i to mora da se iskoristi da bi dobio resenje -------------------- Baby, it's a violent world.
The snorks |
Jul 9 2008, 12:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
Brz odgovor pyoste, nema sta
|
pyost |
Jul 9 2008, 01:21 PM
|
Vidis, iza toga stoji jako zanimljiva prica Kada sam promenio (=zakomplikovao) moju lozinku na MG Forumu, nisam video mogao da se ulogujem na MG Riddle, jer sam ocigledno nesto pogresio kod integracije sa forumom, pa nije dobro proveravao lozinku I onda me je jako dugo mrzelo da to sredim... Sinoc sam to najzad sredio, i uspeo da se ulogujem. Tek onda sam shvatio da posle ovog ima jos dosta teskih nivoa pre (trenutnog) kraja, pa sam se odlucio da ipak dam hint
NeverMore21 |
Aug 14 2008, 02:36 PM
|
QUOTE(pyost @ Jul 9 2008, 01:18 PM) E pa ovako Da n je prirodan broj - treba da gledas sve vrednosti funkcije 2n-3, ali obrati paznju na to da su vrednosti funkcije nekako ogranicene.. Naslov je jako tesno povezan sa datom funkcijom, i to mora da se iskoristi da bi dobio resenje E pa ovako : 1. imam oblast definisanosti, 2. znam sta odredjuje data (linearna) funkcija (gde je n prirodan broj), tj. koji skup odredjuje, 3. da li u naslovu mozda "nedostaju" neka slova? 4. i da li ono "3" (poslednji znak u naslovu) moze biti i nesto drugo, a ne samo 3? (sta cu, ne mogu da provalim sta znaci naslov, bez ikakvih izmena) Hvala! This post has been edited by NeverMore21: Aug 14 2008, 02:37 PM -------------------- |
pyost |
Aug 14 2008, 03:20 PM
|
Ne, naslov je precizan, a 3 je 3
NeverMore21 |
Aug 16 2008, 07:25 PM
|
Hvala, ali to je najgora moguca opcija koju si mogao da das ! Da si rekao "pa ne znam, ne mogu (necu) da ti kazem" verovao bih da je zadatak moguce resiti, ovako ...naslov ne moze da se "izgugla", da li da trazim samo deo naslova ili bas ceo?
-------------------- |
pyost |
Aug 16 2008, 07:45 PM
|
Ne treba ti Google.
NeverMore21 |
Aug 16 2008, 07:49 PM
|
A sta mi treba (osim mozga)?
-------------------- |