Zanimljivi Zadaci
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Zanimljivi Zadaci
RZA |
Sep 23 2006, 02:51 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
ajde ovako.. pokusaj da crvene crte gledas kao projektovani trougao.. kao osnovu piramide a plave kao bocne stranice...
This post has been edited by daljinac: Sep 23 2006, 02:51 PM -------------------- cold
|
Eli0t |
Sep 23 2006, 03:04 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Ja na puzzlerovoj slici vidim cetvorostranu piramidu... edit: Lol sad sam izvalio |
RZA |
Sep 23 2006, 03:06 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
uraaaaaa... ajde sad ti daj nesto..
-------------------- cold
|
Eli0t |
Sep 23 2006, 03:09 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Evo:
Osoba A ima tri brata: osobe B, C i D, i nema više braće ni sestara. Svih četvoro žive u istoj ulici. Osoba A živi u kući koja ima 3 prozora i 2 vrata. Osoba B ima onoliko prozora koliko osoba C ima vrata, i osoba B ima onoliko vrata koliko osoba C ima prozora. Osoba D ima onoliko prozora koliko iznosi zbir svih prozora njegove braće, i onoliko vrata koliko iznosi zbir svih vrata njegove braće, i pri tome osoba D ima jednak broj vrata i prozora. Da li tašta osobe A živi u toj ulici? |
RZA |
Sep 23 2006, 03:11 PM
|
pa u toj ulici zive samo braca...a tasta je mama njegove zene..
znaci.. .ne.. jel tako? -------------------- cold
|
Eli0t |
Sep 23 2006, 03:14 PM
|
QUOTE pa u toj ulici zive samo braca... Ja to nisam rekao QUOTE a tasta je mama njegove zene.. Da |
RZA |
Sep 23 2006, 03:17 PM
|
ali kakve veze imaju prozori sa tastom? da li je on uopste ozenjen?!
|
Eli0t |
Sep 23 2006, 03:21 PM
|
QUOTE ali kakve veze imaju prozori sa tastom? Hehe, pa u tome je fora, da na prvi pogled zadatak izgleda skroz banalno QUOTE da li je on uopste ozenjen?! Otkud ja znam... |
RZA |
Sep 23 2006, 03:25 PM
|
pa cekaj.. jel' sam resila? nije mi nista jasno..
|
Eli0t |
Sep 23 2006, 03:28 PM
|
Nisi resila... Nije receno da niko sem njih 4 ne zivi u toj ulici!
|
^_NiN0_^ |
Sep 23 2006, 06:09 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
naravno da moze!
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Eli0t |
Sep 24 2006, 12:36 AM
|
Sta moze?
|
pyost |
Sep 24 2006, 09:51 AM
|
|||||||||||||||
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Na osnovu ovoga dobijamo da je: Posto je ovo nemoguce, ta ulica ne postoji, pa samim tim u njoj ne moze da zivi tasta osobe A -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
|||||||||||||||
RZA |
Sep 24 2006, 10:24 AM
|
jos da je meni palo na pamet da racunam... pa da se izgubim.. hehe.. ne..
|
^_NiN0_^ |
Sep 24 2006, 10:25 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Nisam ni video ovaj zadatak!
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Eli0t |
Sep 24 2006, 11:48 AM
|
Pyost, blizu si, ali nije u tome fora Sve sto je dato u zadatku je tacno...
|
Puzzler |
Feb 8 2007, 05:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Pošto vidim da ovaj zadatak neće skoro biti rešen (čak i mene mrzi da rešavam ), može nešto ovako...
CODE Koliko je moguće najviše postaviti dama na šahovsku tablu, tako da se ne napadaju??? -------------------- |
pyost |
Feb 8 2007, 05:47 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Mislim da je moguce postaviti osam.. Sad cu da proverim..
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Eli0t |
Feb 8 2007, 05:59 PM
|
Mislim da nece da moze 8..
|
^_NiN0_^ |
Feb 9 2007, 04:42 PM
|
Ma 8!